Kundtjänst: 036-33 33 445 order@miguru.se - vi svarar inom 24h!

Yoga för nybörjare

Yoga för nybörjare är enkelt. Ofta kan nybörjare samsas i samma yogaklass tillsammans med avancerade utövare utan problem, eftersom alla kan förbättra utförandet av en yogaställning eller yogaserie. En avancerad utövare kan få en utmaning i ett pass utformat för nybörjare. Det finns inte heller någon konkurrens mellan yogautövare i samma rum - vi är alla på vår egen plats uppfyllda av rörelser, andning, mantran och fokuspunkter.

 

Miguru rekommenderar en nybörjare inom yoga att pröva olika typer av yoga på olika yogacenter. Även om alla yogastilar har samma ursprung passar olika stilar oss olika bra utifrån intressen, historia och fysiska förutsättningar. En yogastil kan kännas seg och tråkig för dig, medan en närbesläktad yogastil kan få dig att verkligen fastna för yoga.

 

Vi rekommenderar nybörjare att första gågen pröva yoga på ett yogacenter eller yogafestival. Det är lättare att lotsas in i denna värld av en erfaren lärare. I nästa steg har nybörjaren stor hjälp av yoga dvd, yogaböcker och yoga cd. Finns det inget yogacenter i närheten av där du bor blir yogafilmer det bästa alternativet.

 

Den viktigaste utrustningen för en nybörjare inom yoga är naturligtvis yogamattan. Sedan kan det vara bra med ett par yogablock och yogabälte om du är stel i kroppen. 

 

För nybörjare rekommenderar vi särskilt:

Manduka yogamatta ProLite

Yogablock i kork från Manduka

Manduka yogabälte

Yoga för absoluta nybörjare (dvd)

Ashtanga vinyasa yoga - en introduktion (dvd)

Yoga, tantra och meditation (bok)

Kundaliniyoga av Wiveka Hjalmarsson (inbunden)